Zoals al in een eerder artikel vermeld, wordt in het Ouwehand Dierenpark te Rhenen door Bouwbedrijf Wessels Rijssen gewerkt aan een nieuw verblijf voor Reuzenpandaberen, welke ons Koningspaar te leen krijgen van China. De verblijven zijn bijna gereed en de Chinese timmerlieden, metselaars en schilders, hebben de klus bijna geklaard.

Nu is er ook een speciale schilder naar Nederland gekomen om het Pandaberen verblijf iets “op te vrolijken” en een “kleurtje” te geven. Maar zeg nu zelf, dit is toch wel zeer kunstig.

De pandaberen krijgen op deze manier wel een zeer luxe verblijf. Overigens zal menig bezoeker straks jaloers zijn op de wand- en plafondschildering De steiger, welke al weer deels was gedemonteerd, is gebouwd om de (kunst)schilder goed bij de muur en het plafond te laten komen. Voor het plafond was een complete dichte steigervloer in de gehele ruimte gemaakt. De (kunst)schilder werkt op gevoel en, zoals men links onder de steiger kan zien, niet vooruit men een potlood o.i.d., maar gewoon op de kale muur en uit vrije hand. Er bestaand dus nog echte kunstenaars

Zie ook de impressie van het dierenpark zelf http://www.ouwehand.nl/Ouwehand-presenteert-hetontwerp-
van-het-reuzenpandaverblijf

Pandasia-_1_233_110_10196.html