Sinds maart 2016 mag ik advieswerk doen bij VolkerWessels Telecom Netwerk Solutions te Lieren. Dit bedrijf houdt zich vooral bezig met zaken waardoor wij op bijna alle plaatsen in Nederland kunnen telefoneren, SMS-en en andere activiteiten met onze mobiele telefoon, i-Pad of laptop. Om dit te realiseren, hangen de meeste van de antennes, zenders en schotels in masten. Soms “gewone” vakwerkmasten en soms aan een bestaande mast (hoogspannings- of reclamemast) als een soort parasiet (niet onvriendelijk bedoeld). Dit laatste om niet overal maar masten neer te zetten. En soms gewoon op een dak (zie foto).

Eind januari (2017) had ik een korte vakantie in Egypte. En dan kijk je toch eens rond hoe men het daar allemaal geregeld heeft en hoe e.e.a. werkt (of juist niet). En tot mijn verbazing had men daar ook masten met antennes. Alleen toch net even anders dan in Nederland (zie de tweede foto). Mogelijk dat de soort mast niet helemaal in ond landschap past, maar het zou niet misstaan.
Overigens zaten er ook “steps” (waar je de voeten op kan zetten om naar boven of beneden te klimmen) aan EN een kabel waaraan de “wagen” kan vastmaken, die weer aan je veiligheidsharnas vast zit.

Toch bijzonder, die Egyptenaren.